24-Jul-2012


Anunt de recrutare: Membru CA (neexecutiv) pentru Compania Nationala Administratia Canalelor Navigabile SA (CNACN) - 3 posturi
Compania Nationala Administratia Canalelor Navigabile SA (CNACN) este fosta “Administratia Canalului Dunare-Marea Neagra”, proprietara a Canalului. A fost investitorul general incpand din anul 1975, furnizand materialele documentare tehnico-economice, controlul calitatii si al costurilor respective. In final, intre fluviul Dunarea si Marea Neagra a fost realizat un sistem de canale navigabile, incluzand canalul principal, care are punct final in Portul Maritim Constanta, si ramura de nord Poarta Alba – Midia Navodari, care leaga canalul principal cu Portul Midia si cu lacul Tasaul. Construirea Canalului a fost pusa in sarcina unei companii special create, Departamentul de Constructie Dunare-Marea Neagra. Aceasta companie a realizat lucrari de constructie pe perioada 1976-1984, prin intermediul propriilor intreprinderi. Ramura de nord Poarta Alba-Midia Navodari a fost realizata in perioada 1984-1987 de catre Compania de Constructii Hidrotehnice Constanta. In anul 1998, Administratia Canalelor Navigabile devine companie nationala prin HG nr. 519/1998, modificata si completata prin HG nr.599/2009. CNACN are in prezent 424 de angajati, cu care a facut o cifra de afaceri de aproape 36.000.000 de lei si un profit de 2.600.000 de lei.
Misiunea postului
Functionarea CNACN face obiectul supervizarii FMI, care a stabilit un set de obiective generale care vor fi incluse in mandatele noului CA si al noului Director General. Noua conducere va fi mandatata cu putere si autoritate largi si va avea ca principala misiune sa eficientizeze functionarea acestei companii si sa o aduca la standarde europene intr-un timp rezonabil de scurt. Directiile si actiunile strategice vor fi discutate cu candidatii in fazele avansate ale procesului de recrutare in asa fel incat cel putin o parte dintre acestea si cateva obiective cuantificabile generice sa poata sa fie incluse in contractul de mandat al noului DG, restul criteriilor de performanta urmand sa fie identificate si detaliate, cat mai repede posibil, si dupa preluarea postului.
Rolurile si responsabilitatile generale sunt cele obisnuite pentru orice post similar din mediul privat sau in companii publice de dimensiuni comparabile. Diferentele specifice pentru CNACN sunt putin semnificative.
Profilul candidatului ideal este profilul uzual corespunzator nivelului de senioritate necesar ocuparii unui asemenea post intr-o companie privata sau publica de mari dimensiuni si cu o mare complexitate a activitatii;
Pachetul salarial si de beneficii va fi motivant si va lua in considerare nivelul pietei pentru companiile cu profil similar.
Va rugam sa trimiteti un CV detaliat in limbile romana si engleza in acelasi fisier la adresa de email: CNACN-membruCA[@]georgebutunoiu[.]com, respectand indicatiile si cerintele detaliate in sectiunea Modul de lucru (Consultantii), in care sunt descrise toate procedurile legate de procesul de recrutare. Termenul de depunere este de 20 de zile de la data primei aparitii a anuntului.
Data primei aparitii a anuntului (pe acest site): 23 iulie 2012
Nota: acest anunt a fost publicat in presa romaneasca (scrisa si online), precum si pe site-urile Ministerului Transportului si Infrastructurii (www.mt.ro) si pe cel al companiei angajatoare, CNAPM SA (www.portofconstantza.com)